O nas

Miejski Ośrodek Sportu, Kultury i Turystyki w Andrychowie powołany został do życia uchwałą Rady Miejskiej w Andrychowie.

Uchwała Nr IX-45-19 Rady Miejskiej w Andrychowie z dnia 25 kwietnia 2019 r. w sprawie utworzenia gminnej jednostki organizacyjnej pod nazwą „Miejski Ośrodek Sportu, Kultury i Turystyki w Andrychowie”, nadania jej statutu oraz wyposażenia w majątek

Statut MOSKiT Andrychów

Klauzula informacyjna

W związku z treścią art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony danych osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej RODO, informuję, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Miejski Ośrodek Sportu, Kultury
    i Turystyki w Andrychowie, ul. Włókniarzy 11, tel. 33 432 25 55, adres e-mail: biuro@moskit-andrychow.eu.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Miejskim Ośrodku Sportu, Kultury
    i Turystyki w Andrychowie pod adresem: iodo@moskit.andrychow.eu.
  3. Dane osobowe zbieramy na podstawie przepisów prawa w celu realizacji zadań ustawowych, w celu wykonania umowy lub na podstawie udzielonej zgody na przetwarzanie danych.
  4. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych i ich poprawiania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, cofnięcia zgody jeżeli została udzielona a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania
    i przenoszenia danych, oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.
  6. Odbiorcami danych będą tylko osoby i instytucje upoważnione z mocy prawa.

Dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji celów wynikających z przepisów prawa lub umowy, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa.